معرفی وبلاگ
باسلام این وبلاگ به مباحث "تربیت فرزند از نظر اسلام" می پردازد.ان شاء الله مطالبی که ارائه می شود مورد رضای حق و مورد استفاده شما عزیزان قرار بگیرد. ومن الله توفیق
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 56656
تعداد نوشته ها : 32
تعداد نظرات : 1
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

قرآن شریف می فرماید:

یا ایها الذین امنو قوا انفسکم و اهلیکم نارا و قودها الناس و  الحجاره

یعنی ای افرادی که ایمان آورده اید شما باید هم خودتان و هم زن و بچه تان را از آتش جهنم نجات بدهید.

ان الخاسرین الذین خسروا انفسهم و اهلیهم یوم القیمه الا ذلک هو الخسران المبین

ورشکسته آشکار در روز قیامت آن است که باید برای خاطر اولاد به جهنم برود، ورشکسته آشکار آن است که خود و زن و بچه اش را از آتش جهنم نجات نداده است و در روایات می خوانیم: وای بر آن پدر و مادری که به فکر دنیای بچه هایشان هستند، اما به فکر آخرت آنها نیستند، به فکر اخلاق و ادب بچه نیستند یعنی به فکر این هست که بچه اش درس بخواند، مدرکی بگیرد، پستی بگیرد، به فکر این هست که تامین آتیه برای بچه اش بکند، به فکر این هست که جهیزیه ای برای دخترش تهیه کند- که همه اینها بجاست و باید باشد- اما به فکر دین ، ادب، تربیت بچه، بفکر اینکه این بچه با که رفت و آمد دارد، به فکر اینکه این بچه آلان ساعت 9 شب است کجاست، در خانه است یا نه، به فکر اینکه این بچه اخلاق، انسانیت دارد یا نه، به فکر این نیست

پیغمبر اکرم(ص) فرمود: وای بر این افراد.

گزیده ای از تربیت فرزند در اسلام-حسین مظاهری

 

چهارشنبه 22 10 1389 8 صبح

حضرت رسول صلّى اللّه علیه وآله وسلّم فرمود که

 دوست بدارید اطفال خود را و رحم کنید به ایشان و اگروعده کنید، وفا کنید به آن

 زیرا که ایشان گمان می کنند که شما روزى می دهید ایشان را.

حلیه المتقین

توضیح اینکه:(درواقع بچه ها تا یه سن خاصی پدر و مادر را خدای خود میدانند چون از دست آنها روزی می گیرند، این نشون میده که رفتار پدر و مادر چقدر بروی فرزندان تاثیر میذاره)

دسته ها : احادیث
چهارشنبه 22 10 1389 8 صبح

حضرت امام موسى (ع) فرمود که

شوخى و کج خلقى طفل در کودکى علامت آنست که در بزرگى دانا و بردبار خواهد بود.

حلیه المتقین

دسته ها : احادیث
چهارشنبه 22 10 1389 8 صبح

پیامبر اکرم (ص)

نشانه بنده مومن خدا، بچه ای است که پس از او اهل  بندگی خدا باشد

اصول کافی

* طوری بچه ات را تربیت کن که تنها تو به او ارثیه ندهی، بلکه پس از مرگ ، او هم به تو ارثیه بدهد*

دسته ها : احادیث
سه شنبه 21 10 1389 2 بعد از ظهر

امام صادق علیه السلام

کودک را تا هفت سال آزاد بگذارید تا بازی کند

حلیه المتقین

دسته ها : احادیث
سه شنبه 21 10 1389 2 بعد از ظهر

پیامبر اکرم(ص)

نماز را از هفت سالگی به بچه هایتان بیاموزید.

میزان الحکمه

دسته ها : احادیث
سه شنبه 21 10 1389 10 صبح


نقش پدر در مراقبت از کودک

 
مقدمه:

پدر بودن نیز همچون مادر بودن، پدیده ای دلپذیر و تجربه ای بی همتا در زندگی است. در واقع می توان گفت که داشتن نوزادی از گوشت و خون خود در آغوش، در زمره گواراترین و بی نظیرترین احساسات انسانی است. اگرچه طبیعت ابزار لازم و اصلی مراقبت از کودکان را در اختیار جنس ماده قرار داده، اما در جوامع انسانی، پدران نیز به واسطه تغییر نقش ها و همچنین وجود مناسبات و عواطفی عمیق تر نسبت به جوامع جانوری، به نوبه خود مسئول تربیت و مراقبت از کودکان هستند و در این راه، از لذایذ آن نیز بهره مند می گردند. البته مسئولیت پدران از منظری دیگر که همانا حمایت از همسرانشان در اجرای صحیح مراقبت از کودکان است نیز قابل بررسی می باشد. محدوده زمانی این وظیفه، از هنگام اطلاع از در راه بودن نوزادی جدید تا پایان عمر گسترده است. در این راستا، بر آن شده ایم که از این شماره، سلسله مطالبی پیرامون نقش پدران در مراقبت از کودکان، شامل مباحثی هم چون برنامه ریزی برای بچه دار شدن، حمایت از همسر، تولد نوزاد، تغذیه، حمام نمودن، اعتماد سازی، بازی و اختصاص زمان را به آگاهی خوانندگان گرامی برسانیم. مطالعه این مطالب را به پدران و همچنین مادران سفارش می کنیم.

پس قرار است پدر شوید؛

هیچ چیز گواراتر از لحظه ای نیست که در می یابید قرار است پدر شوید، به ویژه برای نخستین بار. این یکی از نقاط عطف زندگی است که شما احساس می کنید دیگر بزرگ شده اید. در واقع شما گام بزرگی از فرزند کسی بودن به سمت پدر کسی بودن برداشته اید!

دورنمای پدر بودن

اگر شما و همسرتان در آرزوی داشتن فرزندی بوده اید، خبر در راه بودن او حقیقتا لحظه ای بزرگ و به یاد ماندنی برایتان خواهد بود. البته اگر بارداری همسرتان ناخواسته باشد، ممکن است این خبر غافلگیر کننده و یا حتی نگران کننده باشد. با این حال به خاطر داشته باشید که اغلب، مشکلات پیش بینی نشده اند که آموزه های فراوانی را در زندگی برای ما به همراه دارند.
اگر تاکنون تصور می کردید که باید با کار یا ورزش اوقات خود را بگذرانید و از این راه ها به شادی برسید، خبر در راه بودن یک نوزاد می تواند نقطه آغازی برای تحول فکری شما باشد.

قانون طبیعت

بدیهی است که شما اضطراب خواهید داشت، خصوصا اگر در انتظار نخستین فرزند خود باشید. ممکن است شما نسبت به تغییرات برگشت ناپذیری که در زندگیتان رخ خواهد داد، نگران باشید و یا دلتان برای چیزهایی که از دست خواهید داد، تنگ شود. برخی مردان ممکن است احساس کنند که نه ماه دیگر آزادی خود را از دست خواهند داد و فرد دیگری روابط آنان با همسرشان را مختل خواهد نمود. یا اینکه ممکن است نسبت به وظایف سنگین تری که جهت تأمین مخارج زندگی بر دوششان قرار خواهد گرفت، نگران باشند، تمامی اینها نگرانی هایی قابل درک هستند، اما حیاتی ترین نکته در این مرحله آن است که بر جنبه های مثبت قضیه تمرکز شود.
قبل از هر چیز، سعی کنید آرام و خونسرد باشید. دلایل فراوانی وجود دارند که چرا طبیعت به ما نه ماه فرصت می دهد تا خود را آماده ورود نوزاد نماییم. یکی از آن دلایل که بیشتر به پدران مربوط می شود آن است که طی این مدت، فرصت کافی جهت برنامه ریزی در خصوص تغییراتی که در راهند، داشته باشند. با گذشت زمان، آنچه که در آغاز بسیار دشوار می نمود، به پدیده ای قابل مدیریت کردن تبدیل می شود.

نکات ویژه

بروز حس حسادت در مردانی که قرار است پدر شوند، خصوصا برای اولین بار، غیر معمول نیست. ایشان ممکن است مثلا زمانی که همسرشان با خانم های دیگر در خصوص بارداری خود گفتگو می کند، احساس کنند که کنار گذاشته شده اند. یا ممکن است حس کنند که همسرشان به خاطر کودکی که در بطن دارد، از او غافل شده است. این احساسات غیرطبیعی نیستند، اما مردان در چنین مواردی باید سعی کنند معقول باشند و به جای جبهه گیری، به گفتگو، ابراز علاقه و تشویق همسرشان بپردازند تا از بروز مسائل جدی در زندگیشان جلوگیری کرده باشند.

برقراری پیوند

همسر شما در زمان بارداری، کودکی را در بطن خود دارد و به لحاظ جسمی و روانی، کاملا درگیر این امر خواهد بود، لذا بدیهی است که نگرانی های او دستخوش تغییراتی می شود و تمرکز او عمدتا معطوف کودکی خواهد بود که در راه است. در این مرحله، پیوند او با کودک بسیار عمیق تر از حسی است که شما نسبت به این امر دارید. در حالی که شما هیچ تغییری را به لحاظ جسمی تجربه نمی کنید، همسرتان رشد و تکامل کودک را لحظه به لحظه حس می کند. یافته های تحقیقات علمی نشان می دهند که وضعیت هورمونی مردان در زمان انتظار ورود کودک دچار تغییراتی جزئی می گردد، اما اینها در مقایسه با تغییراتی که زنان در زمان بارداری تجربه می کنند، بسیار ناچیز هستند. در دوران بارداری، شما صرفا نظاره گر تغییرات جسمی همسرتان و رشد کودک در بطن او هستید. بر این اساس، برقراری ارتباط و پیوند عاطفی با کودک پیش از تولد، برای بیشتر پدران بسیار دشوار است، اما با تعقل و تمرکز می توان به آن دست یافت.

ارتباط با کودک متولد نشده

اوقاتی را به گفتگو با همسرتان در خصوص کودک به دنیا نیامده اختصاص دهید. سعی کنید در خصوص شخصیت او گمانه زنی کنید؛ مثلا اگر حرکات زیادی دارد، تصور کنید که او در آینده یک قهرمان ورزشی خواهد شد! یا اگر روزها آرام است و شب ها به جنب وجوش می افتد، خود را برای بی خوابی آماده سازید! برای کودکتان نام مستعار انتخاب کنید و فهرستی از نام هایی که احتمالا در آینده بر او خواهید نهاد، تهیه نمایید. کودکتان را از روی شکم مادر نوازش کنید. این کار برای کودکان بسیار مفید است زیرا می فهمند که در بیرون، کسی آماده خوشامدگویی به آنان است. به نظر می رسد که کودکان بعد از هفته پانزدهم بارداری، قادر به شنیدن صداهای خارج از رحم هستند.

آماده باشید

در گذشته، تنها مادران جهت مراقبت های دوران بارداری به پزشکان و ماماها مراجعه می کردند، اما اکنون توصیه می شود که پدران نیز در این جلسات حضور داشته باشند. امروزه، بسیاری از پدران نیز در لحظه به یادماندنی مشاهده اولین حرکات کودک از طریق سونوگرافی حضور دارند و خاطره دلنشین آن را به یاد می سپارند. یکی از عواملی که می تواند باعث بروز مشکل بین پدران و مادران در دوره بارداری شود، ناآگاهی پدران است. هر چه دانش و آگاهی شما نسبت به شرایط بارداری و وضعیت کودکتان بیشتر باشد، اطمینان و آرامش بیشتری پیدا خواهید نمود. بنابراین سعی کنید بفهمید که در هر مرحله از بارداری چه اتفاقاتی رخ می دهد. در خصوص آزمایش های پزشکی مورد نیاز این دوران و علت انجام آنها اطلاعاتی کسب کنید. در این زمینه مطالعه کنید و اگر سؤالاتی دارید، آنها را از متخصصین مربوطه بپرسید. حتما یافته های خود را با همسرتان مطرح کنید و مطمئن شوید که هر دو اطلاع کافی از این امور حاصل نموده اید.

شرکت در جلسات مراقبت های دوران بارداری

دلائل فراوانی برای ضرورت همراهی با همسرتان در جلسات مراقبت های دوران بارداری وجود دارند. برخی از آن دلائل عبارتند از:
- همراهی با او در محیط ناآشنای مراکز پزشکی
- تأکید بر این نکته که بارداری، مسأله مشترک یک زوج است
- مشاهده کودکتان از طریق سونوگرافی
- مطرح نمودن سؤالات و نگرانی ها در زمینه بارداری، با متخصصین مراقبت های بهداشتی
- آگاهی یافتن از علت انجام آزمایش های پزشکی این دوران
- افزایش دانش و نتیجتا مشارکت در امور مربوط به بارداری
همراهی با همسر در جلسات مراقبت های بارداری، مشکلاتی را نیز برای پدران در بر دارد که البته باید در رفع آنها کوشید. برخی از مشکلات مزبور بدین قرارند:
- برگزاری جلسات مراقبت های بارداری در ساعات کاری
- نیاز به استفاده از مرخصی های سالانه جهت حضور در این جلسات

کلاس های آموزشی دوران بارداری

لازم است که شما همسرتان را در کلاس های آموزشی دوران بارداری نیز همراهی کنید. در این کلاس ها، شما از تمامی جنبه های بارداری و وضع حمل اطلاع حاصل می کنید و فرصتی به دست می آورید تا در خصوص نگرانی هایتان با متخصصین مربوطه گفتگو کنید. البته بیشتر مردان با حضور در این کلاس ها و بحث هایی که در آن مطرح می شوند مشکل دارند، اما آگاهی از مسائل بارداری و وضع حمل نیز اجتناب ناپذیر است. در این کلاس ها شما می آموزید که چه کمک هایی در این دوران از دستتان برمی آید. از دیگر مزایای شرکت در این کلاس ها می توان به آشنایی با سایر زوج هایی که شرایطی مشابه شما را دارند اشاره نمود. بسیاری از دوستی های دیرپا، از حضور در کنار یکدیگر در شرایط دشوار آغاز می گردد.
برگرفته از مجله دنیای سلامت شماره 27

 

دسته ها : مقالات
سه شنبه 21 10 1389 10 صبح

 از حضرت رسول (ص) منقول است که

حق فرزند بر پدر آنست که او را بنام نیکو بخواند و نیکو تادیب کند و بکسب نیکو او را بدارد

حلیه المتقین

دسته ها : احادیث
سه شنبه 21 10 1389 9 صبح

نام خدا بسم الله                             مشکل گشا بسم الله

ما فرزند اسلامیم                              گفتار ما بسم الله

داربم بر لب خود                            در هر کجا بسم الله

ورد زبان ما هست                             وقت غذا بسم الله

ما را بود نگهدار                             از هر بلا بسم الله

وقت مریضی ما                               باشد شفا بسم الله

دوشنبه 20 10 1389 2 بعد از ظهر

                  رفـتم کنــــــار بــــــــابـــــــــا

گفــتــم کــه مهربونـم            یه چیز می خــوام بدونــــم           

اینکـه بهشت کجایه؟             دور یا همیـــــن جاهــــایـــه         

گفت:گـل من فرزندم             ای کـــــودک دلـــبــنــــــدم           

بــیــا بـا هـم بریـم مـا                 به یــک سفــــــر تو رویـــــا          

قــدم زنـان تــوی راه             رسیـــدیــم به گـــذرگـــــاه            

افـرادی بودند اونجــا             گـفتـــن به مـــــا که:آقــــا           

اجــازه ورود نـیـسـت           بگید:اصول دین چیسـت ؟

هم من گفتم هم بابا              گـفتــندکه: رد شــین حالا

اونــجـا یک سرزمینـه          شـــــهـر فــــروع دیـــنـــــه

رفتیم کـــنار کوهــی           با چـمـــن انــبــــوهـــی

یه پلـــه رفتیـــــم بالا            دیدم یه شــــهر زیــبــــا

بچه هـای خوب و ناز           همه می خوندند نماز

تمــام اون بچـــه هـــا           بودند به یـــاد خــــــــدا

رفتــیم کمــی بالاتـــر           یه شـــهرک زیبــا تــــر

مردمی اونجا هستند             با خدا عهــــدی بستند

مدتـــی از روز اونـــها          نمی خورند هیچ غــذا

!فکــر نکنــی فقیرنــد         روزه می خوان بگیرند

!میگن که روزه صبره          تا نیـــوفتیـــــم تو دره

بـــالا رفتـــیـــــم دوبــــــاره         اینـــجا مثـــــل بهــــــار

تو اون فضـــــای عالیــــش          شعار می دن اهالیش

!هر کسی خمس نمی ده             جـهنــمــــو خـــریـــــده

چون کـــه پولش حـــــرامه           ثــــــــروت بــــی دوام

رفتیــم بــالا یــک پلـــه                    مــــردم اون محـــــلــــه

هســتند همــه با صفا                بخشـــنـده و با خـــــــدا

مــــال زیـــادی دارنـــد                  فقــیردوست می دارند

زکات می دن به اونها             بی منـــت و بی ریـــــــا

بازم یه پلــه بالا                 بـــازم یه شــــهر زیبــــــا

اونجا کناربرکـــه               مـی دن بلـــــیط مکــــــه

مردم اون آبادی              می رن به حج با شادی

تو شـــــــهرک بـــــالاتــــر      بـــه فرمـــــان پیمبـــــر

یــــا که امــــــام زمــــــان        آدمـــــهای مسلمـــــان

می رن به سوی دشمن               به جنــــگ با اهریمـــن

ترســــی به دل نـــــدارد          چـون که خدا رو دارند

شــــیعه اینــو می دونـه              جهــاد وظیفه شونــــه

باز هم به امر بــابـا            رفتـــــــم یه پلــه بــــــالا

مردمی اونجا دیدم                   حرفهای خوب شنیــــدم

از کلبه های چوبی              امر می کردند به خوبی

این کار مومنینـــــه                  امـر به معـــــروف اینــــه

تو شـــهرکـــی قشــنگتـــر         نهی می کنــنــــد زمنکـــر

در حال کشــت و کــارنـــد          از بــــدیـــها بــــی زارنــــد

!.....همه می گن:گناه نه           سقوط تـوی چاه نه

!پدر می گـــــن که بــــابـــــا         !خسته نشــو تو حالا

دو پـــله مونـــــد به بــــــــالا            تــــــــولا و تــــبـــــــــرا

دوست داشته باش امامان               پــــیغمبر و شـیعیــان

تو که دوسـت داری مـــولا            به این می گـــن تـولا

بعد هم بیــــزاری جســـتن             یعنی دوری زدشمـن

به ایـــــن میــــــگن تبـــــــرا            نگـــاه بکـــن تو حــــالا

رســیــــــده ایم روقـــــلـــه                  اونها بودند چند پلـه؟

سریــــع گفتـــــم به بــــابــــا            جوابش میشــــه ده تـــا

بشـــمــار نــشــم رفــــــوزه             یــــک نمـــــــاز و دو روزه

سه خمس و چار زکـات بود            بعد رسیدیــم به یک رود

پنجــــم حــج بود بــابــا جون          اینها بـــودن چه آســــون

ششـــم جــهاد رو دیــدیـــم            بعـــد بالاتـــــر پریـــدیـــــم

امــر به معــــــروف هفتـــــم             خوبــــی کنیــد ای مردم

هشتـــــم نهـــی ز مــنــــــکر         که بود خیلـــی قشنگــتر

نهـــــــم بـــــودش تـــــــــــولا          کـــــــار دهــــــم تبـــــــــرا

حــالا به بهشـــت رسیــدیــم            قشنــــگیـــها رو دیدیــــم

دوشنبه 20 10 1389 2 بعد از ظهر

ای یار کودکستان                           ای همدم دبستان

اصول دین بود پنج                          دانستنش بود گنج

توحید بود یکم                               نبوت است دوم

معاد سومین است                     این سه اصول دین است

دو اصل دیگر آن                           به نزد ما شیعیان

عدل و امامت بود                            راه سعادت بود 

دوشنبه 20 10 1389 2 بعد از ظهر

پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله:

پدر و مادری که نسبت به تربیت فرزندشان بی تفاوت باشند، من از آنها بیزارم، آنها هم از من بیزارند.

شاید بسیاری از شما با خوندن این حدیث بگید : ما که به فکر تربیت بچه مون هستیم(برای بچه هامون یا بچه مون همه چی مهیا  میکنیم، هرچی بخواد در اختیارش میذاریم ، و همه ی هم وغممون این است که خوب تربیت بشه) ولی این فقط تربیت نیست.

برای تربیت فرزندنمون باید مطالعه کافی داشته باشیم وهمه چیز رو از نظر اسلام بدونیم و اینکه قبل از تربیت کردن فرزندمون باید خودمون از تربیت اسلامی(به معنای واقعی) برخوردار باشیم یعنی در واقع خودسازی

حالا اونایی که بچه دارند نگند که آب از سرمون گذشته ما که بچه دار شدیم و بچه مون هم حالا بزرگه؛.درواقع از نظر قرآن و اهل بیت(ع) از نظرتاریخ و تجربه اثبات شده است که پدر و مادر دخالت موثر در سرنوشت اولاد دارند چه کودک، چه نوجوان و چه جوان

هر چی بیشتر بتونیم به دستورات اسلام عمل کنیم بیشتر مورد رضای خداوند هستیم

توجه داشته باشیم که فرزندان ما، در حین بزرگ شدن، پدر و مادر رو الگوی خودشون میدونن وحتی از کوچکترین رفتار اونها تقلید میکنن

پس همزمان با "خودسازی"، دگرسازی کنیم

یاحق 

دسته ها : احادیث
دوشنبه 20 10 1389 10 صبح

خدای خوب و مهربان
داده به ما گوش و زبان
بخشیده ما را دل وجان
چشم و سر و دست و دهان
او داده ما را عقل و هوش
او داده ما را آب و نان
از لطف نعمتهای او
ما زنده ایم و پر توان

دوشنبه 20 10 1389 10 صبح
X